Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Κρύβεται ο βασανιστής των ζώωνΚρύβεται από τις αστυνομικές αρχές ο νεαρός Γιάννης Καντίρος από τα Σφακιά, που έχει σαν «χόμπι» να κόβει τα αυτιά από κουτάβια ράτσας pit bull, να τα εκπαιδεύει με τον πιο βάναυσο τρόπο, και στην συνέχεια να τα πουλάει.

Χθες τα μέλη του συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων» πήγαν στο σπίτι του στα Σφακιά. Με εντολή της εισαγγελέως Χανίων πήγαν για να πάρουν προσωρινά, το κακοποιημένο
Πυροβόλησαν τον σκύλο στο κεφάλι
Πυροβόλησαν τον σκύλο στο κεφάλι
σκυλάκι, του οποίου οι φωτογραφίες στο Facebook έκαναν τον γύρο του κόσμου, δείχνοντας την βαρβαρότητα που υπέστη από το «αφεντικό» του.

«Με την συνοδεία αστυνομικών - εξηγεί η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νατάσα Μπομπολάκη - όπως προβλέπεται, πήγαμε να παραλάβουμε το σκυλάκι. Το σπίτι ήταν ερμητικά κλειστό. Ειδοποιημένοι από τον δικηγόρο τους, αψήφησαν την εντολή του εισαγγελέα και εξαφανίστηκαν.

Δεχτήκαμε φραστικές απειλές, από λιγοστούς περιοίκους ή συγγενείς. Μας απείλησαν ότι «θα κατέβουν» οι Σφακιανοί στα Χανιά.

Μας είπαν ότι δεν υπάρχει σκυλί, ενώ η μητέρα και η δικηγόρος του νεαρού δράστη σε τηλεφωνική μας επικοινωνία τις προηγούμενες ημέρες, μας είπαν ότι το σκυλάκι υπάρχει. Να υποθέσουμε ότι το σκυλάκι δεν υπάρχει πλέον στη ζωή;».

«Το πιο συγκλονιστικό, απ’ όσα ακούσαμε, όση ώρα ήμασταν εκεί, ήταν η ομολογία κάποιου, ότι στο νομό Χανίων κόβονται κατά τον ίδιο τρόπο αυτιά 5.000 ζώων. Άλλο να το υποθέτεις και άλλο να το ομολογούν κυνικά».

Και συνεχίζει η κ. Μπομπολάκη «εμείς σαν σύλλογός, ακούσαμε τις απόψεις μελών της κοινωνίας μας, ότι η περίπτωση του νεαρού που κακοποίησε το σκυλάκι, ήταν ιδιαίτερη!

Δηλώσαμε κάθε καλή διάθεση να συζητήσουμε μαζί του, και με την μητέρα του, γι’ αυτό και χθες ήρθε μαζί μας και η κοινωνική λειτουργός του Νοσοκομείου Χανίων κ. Ηρώ Μετζιδάκη. Αν όντως συνέτρεχε τέτοια περίπτωσ
Κρέμασαν τον σκύλο για παραδειγματισμό
Κρέμασαν τον σκύλο για παραδειγματισμό
η, θα συζητούσαμε ακόμα και την απόσυρση της μήνυσης εναντίον του.

Όμως βρεθήκαμε σ’ ένα κλίμα εχθρικό, λες και εμείς διαπράξαμε την κακοποίηση, ή λες και εμείς την αποκαλύψαμε.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα του νεαρού. Η οικογένεια του δράστη θα έπρεπε να ζητήσει τουλάχιστον ένα συγγνώμη!

Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης μετά και από αυτή την αντιμετώπιση συνεχίζεται, όπως συνεχίζονται και οι προσπάθειές μας να πάρουμε το σκυλάκι ζωντανό. Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μας τιμούν τέτοιες πράξεις βαναυσότητας, ούτε αποδεικνύουν την «παλληκαριά» κανενός.

Την περασμένη εβδομάδα η συμμετοχή, στην πορεία διαμαρτυρίας, που οργανώσαμε στην πόλη των Χανίων, εξαιτίας των συνεχών περιστατικών κακοποίησης ζώων, ήταν μεγάλη.

Αλλά πρέπει να παλέψουμε πολύ. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που εντοπίσαμε άλλο έναν κρεμασμένο σκύλο σε δέντρο, που ο δράστης κρέμασε προφανώς για παραδειγματισμό (!), ή τον σκύλο που πυροβόλησαν στον κεφάλι, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται και να του λείπει ένα κομμάτι από το κρανίο» εξήγησε στη zougla.gr


αναδημοσίευση από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου