Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Διαμαρτυρία της PETA στην Αθήνα-21 Οκτωβρίου 2009

"ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ" ΦΩΚΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ

Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη, Αθήνα
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009, 11:00

Την παραμονή της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας, η ΠΕΤΑ στέλνει μήνυμα στον κόσμο να εστιάσει στη μεγαλύτερη σφαγή των θαλάσσιων θηλαστικών στον πλανήτη

Φορώντας ένα "αιματοβαμμένο" κουστούμι και σπαρταρώντας στο έδαφος κοντά στην Ακρόπολη, ένα μέλος της ΠΕΤΑ θα διαμαρτυρηθεί ενάντια στην ετήσια σφαγή φωκιών στον Καναδά, την ημέρα πριν την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Η "φώκια" θα δείξει τι συμβαίνει στις δεκάδες χιλιάδες φώκιες – οι περισσότερες από τις οποίες είναι μωρά – στα παγόβουνα του Newfoundland και του Labrador, στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ετήσιας σφαγής θαλάσσιων θηλαστικών στον κόσμο. Άλλα μέλη της ΠΕΤΑ θα κρατούν πόστερς που θα λένε "Ο Καναδάς πρέπει να σταματήσει τη σφαγή της φώκιας". Η φώκια της ΠΕΤΑ θα ακολουθήσει τη φλόγα σε όλο τον Καναδά – στο ταξίδι της από τη Victoria στο Vancouver.

Η ετήσια εμπορική σφαγή της φώκιας είναι μια επιχείρηση κέρδους εκτός εποχής για την αλιευτική βιομηχανία η οποία αποτελεί λιγότερο από το 1% της οικονομίας του Newfoundland. Δεν είναι μια δραστηριότητα επιβίωσης για τους γηγενείς πληθυσμούς. Απολογισμοί για τη σφαγή φώκιας από τους Ίνουιτ εκτιμούνται μόνο για το 3% της σφαγής. Αυτό το χρόνο, τρία τέταρτα από τις 300.000 φώκιες που αναμένονταν να σκοτωθούν δεν σκοτώθηκαν, εν μέρει λόγω του ότι η τιμή της γούνας έχει πέσει κατακόρυφα καθώς η διεθνής κατακραυγή ενάντια στη σφαγή της φώκιας αυξάνεται. Οι ΗΠΑ και το Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απαγορεύσει τα προϊόντα από φώκια και παγκόσμιοι ηγέτες – συμπεριλαμβανομένων του Barack Obama, του Dalai Lama και του Vladimir Putin – έχουν ταχθεί ενάντια στη σφαγή.
"Καθώς ο κόσμος στρέφει την προσοχή του στους Αγώνες του Vancouver, εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν στη ντροπή του Καναδά" λέει η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της ΠΕΤΑ Tracy Reiman. "Εάν ο Καναδάς επιθυμεί να καθαρίσει την παγκόσμια εικόνα του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει τη διεθνώς καταδικασμένη σφαγή της φώκιας".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου