Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Κακοποίησε μέχρι θανάτου το άλογό του

Μία πολύ σοβαρή υπόθεση κακοποίησης ζώου εξετάζει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Ηλείας, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής του Πλατάνου.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή. Ένας κάτοικος του χωριού Πλάτανος στην Αρχαία Ολυμπία (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συνταξιούχο αστυνομικό) έδεσε στο αυτοκίνητό του ένα άλογο με σκοπό να το «γυμνάσει». Όταν το άλογο, που δεν άντεξε την ταλαιπωρία, έπεσε στο έδαφος, εκείνος συνέχισε να το σέρνει για μερικά χιλόμετρα και τελικά το πέταξε σε ένα χαντάκι στο πλάι του δρόμου. Οι γείτονες, όμως, που είδαν τι συνέβη επικοίνωνησαν με την αστυνομία, η οποία δεν πήρε στα σοβαρά την καταγγελία.Σύμφωνα με την διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Μπέκη Σπυροπούλου, «το ζώο, από την ταχύτητα του αυτοκινήτου, δεν άντεξε και έπεσε κάτω. Ο οδηγός όμως δεν σταμάτησε. Το έσερνε για περισσότερο από 2 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα το ζώο να τραυματιστεί σοβαρά».
Το άτυχο ζώο είχε σπασμένα τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του είχε φύγει από την μία πλευρά, αιμορραγούσε και από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του φαίνονταν τα εντόσθιά του. Το δύστυχο ζώο, που παρέμεινε ζωντανό με φρικτούς πόνους, προσπαθούσε απεγνωσμένα να σηκωθεί βγάζοντας κραυγές.

Ήταν τόσο βαριά τραυματισμένο, ώστε τελικά η κτηνίατρος που το εξέτασε αποφάσισε να του κάνει ευθανασία για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.

«Η Κτηνιατρική Υπηρεσία ενημερώθηκε χθες το πρωί από το κτηνιατρείο. Μόλις λάβω την σχετική έκθεση θα κινήσω τις διαδικασίες για εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την κακοποίηση του ζώου» εξηγεί η κ. Σπυροπούλου.

Το ανθρωπόμορφο αυτό κτήνος τελικά θα τιμωρηθεί;

αναδημοσίευση από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου