Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η πρώτη δίκη στην Ελλάδα για ιδιοκτήτη παράνομου εκτροφείου


Η διαδικασία της δίκης ήταν συναρπαστική και συνάμα περίεργη αλλά στο τέλος η κυρία κρίθηκε ένοχη με δύο κατηγορίες: εκτροφή χωρίς άδεια και βασανισμός ζώων.

Άνθρωποι που ήταν παρόντες στη δίκη την περιγράφουν ως μια  γυναίκα ποταπή, μέσα στα πανάκριβα ρούχα της, με νύχια μανικουρισμένα και γόβες στιλέτο ενώ είπε ότι χρειαζόταν τα χρήματα αλλά αγαπούσε τα 56 σκυλιά που κατασχέθηκαν αφού ήταν υποσιτισμένα ή μισοπεθαμένα και απ' όταν ήταν παιδί ονειρευόταν να έχει εκτροφείο !

Τώρα όμως αναγκάζεται να σταματήσει το ''όνειρο'' της και εφιάλτη για τα 56 σκυλιά. Θα ξαναγυρίσει στο δικαστήριο για την καταδίκη της αλλά έχει ήδη κάνει έφεση για να της επιστραφούν τα σκυλιά. Πόσο θράσος έχει άραγε?

Τα σκυλιά που έχουν κατασχεθεί δεν μπορούν ακόμα να δοθούν για υιοθεσία αν δεν αποκτήσουν τα κανονικά κιλά και την υγεία τους, αλλά θα πρέπει να φιλοξενούνται για τα επόμενα 2 με 4 χρόνια, όταν και η έφεση της θα εκδικαστεί! Το σωματείο stray.gr κρατά λογαριασμό για τη φροντίδα όλων αυτών των σκύλων ενώ στη παράνομη φάρμα υπήρχαν και γάτες, κότες και κουνέλια.

Αυτή ήταν η πρώτη δίκη στην Ελλάδα για ιδιοκτήτη παράνομης φάρμας εκτροφής (puppy mill) ενώ είναι η δεύτερη φάρμα που ανακαλύπτεται και κλείνει.

Είναι η πρώτη φορά που κρίνεται ένοχος η δράστης και η πιθανή ποινή της θα είναι 4 μήνες φυλάκιση. Ίσως μικρό διάστημα, σε σχέση με το κέρδος που έβγαλε από αυτά τα ζώα, αλλά σίγουρα ένα πρώτο βήμα για την τιμωρία παρόμοιων περιστατικών στην χώρα μας.



Μην αγοράζετε από γνωστές αλυσίδες pet shop και γενικότερα από βιτρίνες! Γιατί το κουτάβι ή το γατάκι μπορεί να προέρχεται από μια τέτοια φάρμα!!! Οι σοβαροί εκτρoφείς δεν μεταπωλούν τα ζώα τους σε pet shops! Aν επιμένετε να αγοράσετε καθαρόαιμο ζώο, αγοράστε από υπεύθυνο εκτροφέα αφού κάνετε έρευνα.
Το καλύτερο όμως είναι να υιοθετήσετε ένα από τα καθαρόαιμα ή ημίαιμα ζώα που βρίσκονται σε κλουβιά καταφυγίων και είναι χιλιάδες!

αναδημοσίευση από Adespoto.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου