Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η σκοτεινή πλευρά των γαλακτοκομικών


Απέχοντας πολύ από την ξένοιαστη ζωή της «χαρούμενης αγελάδας» που παρουσιάζεται στις διαφημίσεις των γαλακτοβιομηχανιών, η συντριπτική πλειονότητα των αγελάδων που χρησιμοποιούνται σήμερα για παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, ζει μέσα στη στέρηση, σε άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας, με επώδυνους ακρωτηριασμούς και αντιμετωπίζοντας σκληρή συμπεριφορά. Σ’ αυτά τα περίεργα και έξυπνα ζώα αρνούνται την πρόσβαση στην ελεύθερη βοσκή και τα αντιμετωπίζουν σαν μηχανές παραγωγής γάλακτος, υποχρεώνοντάς τα να ζουν στριμωγμένα πάνω σε τσιμεντένια πατώματα καλυμμένα με περιττώματα μέσα σε βουστάσια.

Μια νέα έρευνα της «Mercy For Animals» αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, τη Willet Dairy.

 
Στις αρχές του 2009
ένας μυστικός ερευνητής της MFA δούλεψε στη μεγάλη γαλακτοβιομηχανία, κινηματογραφόντας μυστικά έκδηλες πράξεις κακομεταχείρησης ζώων, συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας, με μια κρυφή κάμερα.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύπτουν:

* Αγελάδες με αιμορραγούσες ανοιχτές πληγές, πρόπτωση μήτρας, μολύνσεις με πύο και πρησμένες αρθρώσεις, αφημένες προφανώς να υποφέρουν χωρίς κτηνιατρική φροντίδα.

*Πεσμένες αγελάδες, που είναι πολύ άρρωστες ή χτυπημένες για να σταθούν όρθιες, αφημένες να υποφέρουν για βδομάδες μέχρι να πεθάνουν ή να σκοτωθουν.

*Εργάτες να χτυπούν, να κλωτσούν, να γρονθοκοπούν και να κάνουν ηλεκτροσόκ σε αγελάδες και μοσχαράκια.

*Μοσχαράκια να τους αφαιρούν τα κέρατα χωρίς αναισθητικό ή παυσίπονα, ενώ ένας εργάτης έχωνε τα δάχτυλά του στα μάτια τους για να τα συγκρατήσει.

*Μοσχαράκια να τους κόβουν τις ουρές. Μια επώδυνη μέθοδος που καταδικάστηκε από τον Αμερικανικό Κτηνιατρικό Ιατρικό Σύλλογο ως βάναυση και περιττή.

*Νεογέννητα μοσχαράκια να σέρνονται από τα πόδια με βία μακριά από τις μητέρες τους, προκαλώντας συναισθηματικό πλήγμα και στη μητέρα και στο μοσχαράκι.

*Αγελάδες να ζουν στριμωγμένες σε βουστάσια με τσιμεντένιο πάτωμα, καλυμμένο με τα περιττώματά τους.

*Εργάτες να χορηγούν με ενέσεις στις αγελάδες αμφιλεγόμενες αυξητικές ορμόνες για βοοειδή, που χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος.

Δυστυχώς, οι απάνθρωπες συνθήκες που αποκαλύφθηκαν σε αυτό το εργοστάσιο δεν είναι μεμονομένες. Είτε ανατράφηκαν για κρέας, γάλα ή αυγά, τα ζώα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων συχνά υπόκεινται σε άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας, ακρωτηριασμούς, βίαιη συμπεριφορά και σφαγή. Επειδή οι γεωργικές επιχειρήσεις βάζουν το κέρδος πάνω από τις ηθικές αξίες και αρχές, ο βασανισμός των ζώων συνεχίζεται αχαλίνωτος στις βιομηχανικές μονάδες.

Τα γαλακτοκομικά προιόντα σημαίνουν βασανισμό και θάνατο για τα ζώα! 

Ευτυχώς, οι συμπονετικοί καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν να μην υποστηρίζουν τις βιομηχανίες αυτές υιοθετόντας μια βίγκαν διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου