Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Συνάντηση την Παρασκευή στις 6 στο νηπιαγωγείο στο Βαμβακόπουλο στα Χανιά

Ακολουθεί το κείμενο που θα μοιραστεί την Παρασκευή στο Βαμβακόπουλο με αφορμή το σκύλο που κρεμάστηκε. 

Μετά το σκύλο ποιος έχει σειρά;

Το πρόσφατο κρέμασμα σκύλου στην περιοχή του Βαμβακόπουλου, όπως κάθε τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα, δεν αφορά μόνο τον κηδεμόνα του ζώου, μας αφορά όλους, αυτούς που σεβόμαστε τα ζώα αλλά και την ίδια τη ζωή. Για αυτό οι δολοφόνοι και οι βασανιστές θα μας βρίσκουν όλους μας απέναντί τους. 

Γιατί ένας «άνθρωπος» που δεν αναγνωρίζει τον τρόμο και τον πόνο που νιώθει ένα πλάσμα όταν το βασανίζουν και του αφαιρούν τη ζωή, ένας που δεν συγκινείται μπροστά στο κλάμα οποιουδήποτε ανυπεράσπιστου, και δεν μπορεί να σεβαστεί ότι και το διαφορετικό από αυτόν έχει δικαίωμα να ζει, είναι ένας «άνθρωπος» που  δεν καταλαβαίνει όχι μόνο τα ζώα, αλλά και οποιονδήποτε άλλο μπορεί να βρεθεί στη θέση τους.  

Για αυτό λοιπόν ρωτάμε: Ποιος έχει σειρά μετά το σκύλο; Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος που δεν τολμά να τα βάλει με αυτόν που του φταίει πραγματικά και σκοτώνει τον πιο αθώο και αδύναμο; Πόση ακόμα δειλία μπορεί να δείξει; Ποιόν θα σκοτώσει μετά; Το παιδί που πείραξε τις ξένες κότες; Τον ηλικιωμένο πατέρα ή μητέρα του γείτονα με τις άλυτες διαφωνίες; Τη γυναίκα του; Εσένα;

Οι δράστες δεν είναι ποτέ άγνωστοι. Κάποιος πάντα  ξέρει και κάποιος δεν μιλάει, κάποιος κλείνει μάτια, αυτιά και στόμα, γιατί κι αυτός φοβάται, και παραμυθιάζεται ότι δεν θα ξαναγίνει. Όμως ξαναγίνονται και γίνονται δυστυχώς πάρα πολλά. Ζώα δεμένα μέρα νύχτα στον ήλιο ή στο κρύο, χωρίς φαί ή νερό, απανωτές δηλητηριάσεις σε ότι απλά κινείται, ξυλοδαρμοί, πυροβολισμοί, κλοπές, εγκαταλείψεις στο δρόμο, σε κάδους σκουπιδιών παντού… Οι βασανιστές πρέπει να φοβούνται και να ντρέπονται και όχι εμείς.  

Δεν θα αφήσουμε έναν – κάποιους να συνεχίζουν να βιαιοπραγούν πληγώνοντας ζώα και συνανθρώπους μας, να εκθέτουν τη γειτονιά μας, το χωριό, ή την πόλη μας, και ολόκληρη την κοινωνία σε βάναυσες συμπεριφορές χωρίς κανένα σεβασμό για κανέναν και τίποτα.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ από εμάς έχει τις ευθύνες του για το χτίσιμο μιας καλύτερης ζωής. 

ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ
ΔΡΑΣΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ



Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων
«Η Προστασία των Ζώων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου