Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μυστική έρευνα αποκαλύπτει φρικτό βασανισμό ψαριών



Μία νέα έρευνα της MERCY FOR ANIMALS http://www.mercyforanimals.org/fish
αποκαλύπτει την αποτρόπαιη πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από το φανταχτερό όνομα μίας επιχείρησης σφαγής ψαριών στο Τέξας την "Catfish Corner".  Η κάμερα δείχνει ζωντανά ψάρια να βασανίζονται, να ασφυκτιούν, να γδέρνονται και να διαμελίζονται ζωντανά, έχοντας όλες τις αισθήσεις τους με αποτέλεσμα τον έντονο πόνο.

Η έρευνα αποκαλύπτει:
Εργαζόμενους να τραβούν με πένσες το δέρμα ζωντανών ψαριών
Δεκάδες ψάρια στριμωγμένα σε κάδους και καλάθια, που αγωνιούν να αναπνεύσουν  
Γδαρμένο ψάρι να συνεχίζει να κινείται και να προσπαθεί να αναπνεύσει
Ψάρια να προσπαθούν αγωνιωδώς να ξεφύγουν από τα μαχαίρια των εργαζομένων
Ζωντανά ψάρια να τεμαχίζονται σε φέτες
Οι εργαζόμενοι να τραβούν και να κόβουν με βία τα κεφάλια ζωντανών ψαριών

Εξετάζοντας το οπτικό υλικό, ο ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς ζώων Dr. Jonathan Balcombe καταδίκασε σκληρά την επιχείρηση, αναφέροντας: "Η μεταχείριση των ψαριών σα να είναι άψυχα αντικείμενα, είναι βίαιη και ηθικά αποτρόπαιη. Η μεταχείριση αυτή όπως απεικονίζεται στο βίντεο, είναι εξαιρετικά σκληρή και άκαρδη και θα πρέπει να τεθεί αμέσως εκτός νόμου. "
Ο κτηνίατρος Lee Schrader συμφωνεί, προσθέτοντας ότι «το να υποβάλλεις τα ψάρια σε μια εμφανώς επώδυνη διαδικασία, όπως η αφαίρεση του δέρματος τους, ενώ είναι ζωντανά και ανταποκρίνονται στον πόνο, είναι σκληρή, απάνθρωπη και αδικαιολόγητη."

Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι τα ψάρια αισθάνονται πόνο. Στην πραγματικότητα η διαδικασία πόνου για τα ψάρια είναι η ίδια όπως και των θηλαστικών. Τα ψάρια στο βίντεο παρουσιάζουν έντονες αντιδράσεις και σαφείς προσπάθειες να αποφύγουν τη σκληρή μεταχείρισή τους από τους υπαλλήλους, πράγμα που υποδηλώνει ότι αισθάνονται πόνο και αποτελεί για αυτά μία εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία.

Η κατανόηση από τον κόσμο ότι και τα ψάρια υποφέρουν και οι αποκαλύψεις της απάνθρωπης μεταχείρισης τους, οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην αφαίρεσή τους από τη διατροφή τους και στην υιοθέτηση μίας αποκλειστικά υγιεινής, φυτικής vegan διατροφής.
 
Περισσότερα για τα ψάρια:

2 σχόλια:

  1. Γλαυκωψ
    Το σχόλιο μου είναι έμεσα σχετικο διότι τελευταια αρχίζω να βλέπω ότι εταιριες σαν την ΜΟΝΣΑΝΤΟ και άλλες παραβιαζουν και τα δικαιόματα των φυτών τα οποία πιστεύω ότι έχουν. Ίσως να ακούγεται τραβηγμένο αλλά τι είναι αυτό που επιτρέπει σε κάποιον διεστραμένο να αναμειγνύει DNA φυτού και εντόμου ή ό,τι άλλο. Τελευταία αρχίζει να γίνεται πολύ σοβαρό και αυτό διότι τα φυτά είναι βάση της ζωής. Για αυτό -όπως έλεγαν και πολλοί αρχαίοι φιλόσοφοι- είναι καλό να τρεφόμαστε μόνο με αυτά που μας δίνουν τα φυτά και τα ζώα χωρίς να βλάπτουμε την ύπαρξή τους. Τα δικαιόματα των φυτών είναι κάτι που πρέπει σύντομα να μας απασχολήσει διότι οι γελοίοι αυτοί δεν τα άφήνουν να εξελιχθούν φυσιολογικά και να μας προσφέρουν τον καρπό τους καθαρό. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο αλλά ας αρχίσουμε να βλέπουμε και αυτό πριν είναι πολύ αργά. Θα υπενθυμήσω ότι η χλωροφύλλη από το αίμα δεν έχει πολλές διαφορές. Πολλοί θα με ρωτήσουν τι να τρώμε τελικά. Αν αρχίσω να ονομάζω τι μπορούμε να τρώμε χωρίς να σκοτώνουμε ούτε τα φυτά δεν θα τελειώσω ούτε σε χίλια χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή