Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Αρκούδα πνίγηκε σε δεξαμενή

Τραγικό θάνατο μέσα σε μία δεξαμενή βρήκε μία αρκούδα στα Γρεβενά. Όπως όλα δείχνουν, το άτυχο ζώο προσπάθησε να πιει νερό από τη δεξαμενή άρδευσης, όταν έπεσε μέσα και πνίγηκε.





Το κουφάρι της αρκούδας εντόπισε ένας κυνηγός, ο οποίος και ειδοποίησε την Τροχαία Γρεβενών. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής και μελών της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή «Καλλιστώ» για να απομακρυνθεί η νεκρή αρκούδα από τη δεξαμενή. Τα μέλη της οργάνωσης εξέτασαν την αρκούδα. Πρόκειται για μία θηλυκή αρκούδα περίπου 20 ετών, η οποία πέθανε από πνιγμό, καθώς η στάθμη του νερού απείχε αρκετά από το χείλος της δεξαμενής, με αποτέλεσμα το ζώο να μην μπορέσει να βγει έξω.



Τα σημάδια από τα νύχια του ζώου στο τοίχωμα της δεξαμενής μαρτυρούν τις απεγνωσμένες προσπάθειες της αρκούδας να απεγκλωβιστεί.



Σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης, δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα βρίσκουν τον θάνατο μέσα σε δεξαμενές άρδευσης και η οργάνωση προτείνει τη χρήση συρματοπλέγματος για να καλύπτονται.



Πηγή: Agroschannel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου