Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Οικολόγος συνελήφθη για πρόθεση “εμπρησμού” που συσχετίζεται με το Κίνημα απελευθέρωσης της Γής (Earth Liberation Front).



Ακτιβιστής οικολόγος συνελήφθη από τις Αμερικανικές Αρχές . Οι κατηγορίες που του απαγγέλλονται έχουν να κάνουν με τις απόπειρες εμπρησμού το 2006 στα νέα σπίτια υπό κατασκευή στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Η Αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πως τα γεγονότα συσχετίζονται άμεσα με το Κίνημα Απελευθέρωσης της Γης η αλλιώς ELF (Earth Liberation Front).

To FBI ισχυρίζεται ότι το DNA που βρέθηκε στα ξεχασμένα τσιγάρα(που θεωρήθηκαν μέρος του εμπρηστικού μηχανισμού) στον τόπο του εμπρησμού ταιριάζει σε αυτό του Stephen James Murphy, 43.

Το FBI ανακοίνωσε πως το DNA του Murphy, υπήρχε ήδη στα εργαστήρια της αστυνομίας από προηγούμενη σύλληψη.

Το συμβάν της δεκάτης ενάτης Σεπτεμβρίου του 2006 ήταν ανεπιτυχές, μιας και ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξεράγη ποτέ. Την επόμενη ημέρα οι εργάτες  δεν μπόρεσαν να θέσουν σε λειτουργία τα τρακτέρ τους μένοντας έκπληκτοι από ένα μεγάλο γραμμένο σύνθημα πάνω σε αυτά: “Ακόμα ένα τρακτέρ αφοπλίστηκε από το E.L.F”.

Μιλήσαμε με την σύντροφο του Murphy η οποία μας είπε τα εξής: "O Steve είναι μία από τις ευγενικότερος , αγαθές και καλές ψυχές που έχω γνωρίσει. Δεν θα πείραζε ποτέ ούτε μύγα, ποτέ δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου ζώου η ανθρώπου. Ποτέ δεν θα έκανε κάτι εις βάρος του περιβάλλοντος. Όχι μόνο ήταν ένας ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά επίσης έκανε σημαντικό ανθρωπιστικό έργο όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Steve ήταν ένας φίλος για όποιον τον είχε ανάγκη!”.

Για περισσότερα πατήστε εδώ

Πηγή Green is the New Red.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου