Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΟΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 15-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009



ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΟΥΝΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ!!!!!


Παρακαλούμε να στείλουμε όλοι ένα γράμμα διαμαρτυρίας για το παγκόσμιο forum γούνας που διοργανώνεται στις 15-18 Οκτωβρίου 2009 στην πόλη της Καστοριάς!
Αυτό το γράμμα πρέπει να σταλεί σε 4 e-mails και σε ένα link. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την παρακάτω επιστολή, ή τροποποιήστε τη, ή γράψτε δική σας!
Πιστεύουμε ότι κάθε μας ενέργεια δείχνει την αφοσίωσή μας, τη σοβαρότητα απέναντι στο θέμα και τη σκέψη μας προς όλα τα ανυπεράσπιστα πλάσματα.
Ναι, το ξέρoυμε, μπορεί να σας κουράζουμε για ακόμη μια φορά, αλλά είναι δύσκολο για μας να αδιαφορήσω σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όταν έχει να κάνει με την κακοποίηση αμέτρητων ζώων στο βωμό της απληστίας και του χρήματος.

ΑΛΛΑ, γνωρίζουμε ότι κάποιοι δεν είναι οπαδοί των e-mails και μάλιστα των μακροσκελών, οπότε μπορείτε να το τροποποιήσετε ~ Το να στείλουμε κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα.
Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι γι 'αυτό παρακαλώ παραδώστε το "μερίδιο" σας.... στείλτε τα e-mail και προωθείστε το γράμμα όπου μπορείτε (περιοδικά, δημοσιογράφους, πολιτικούς παράγοντες, εφημερίδες, blogs...) και σε όποιον πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει κάτι!


ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: (αντιγράψτε και στείλτε, ή γράψτε δική σας ή τροποποιήστε)

ΤΙΤΛΟΣ: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΟΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 15-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Προς όποιους ενδιαφερόμενους

Η 15-18 Οκτωβρίου 2009 σηματοδοτεί την έναρξη του Συμποσίου του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών στην Καστοριά (ΣΕΓ). Σκοπός της συνάντησης είναι η αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών προβληματισμών και μια επακόλουθη μείωση της ζήτησης της γούνας, καθώς και ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ για την προώθηση αυξημένου ενδιαφέροντος για τη γούνα από όλους τους τομείς της αγοράς. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή γούνας θα κληθούν να συμμετάσχουν, και σας γράφω για να σας ενημερώσω για την επίσημη ανακοίνωση της διαμαρτυρίας μου σε αυτή την πιο άσεμνη συγκέντρωση. Ο κλάδος της γούνας είναι, χωρίς αμφισβήτηση, ο ορισμός της διαστροφής και το αποκορύφωμα της απληστίας! Το να ανακαλύψω ότι είναι το "θύμα" της παρακμάζουσας παγκόσμιας αγοράς μου προκαλεί τεράστια χαρά, και έχω κάνει την προσωπικό μου στόχο να ενθαρρύνω ένα παγκόσμιο μποϊκοτάζ προς όλες τις συμμετέχουσες χώρες, συνεργάτες και τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Πράγματι, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι χιλιάδες άνθρωποι που τρέφουν μια συμπονετική στάση απέναντι στα ζώα θα είναι ενεργά συμμέτοχοι σε μια αντίθετη κίνηση, εκπαιδεύοντας τη διεθνή κοινότητα για τη διεστραμμένη φύση του κλάδου της γούνας και προωθόντας παράλληλα ενός οικονομικά επιζήμιο μποϊκοτάζ προς εσάς.

Παρακαλώ επιτρέψτε μου να σας δώσω να κατανοήσετε ότι τα υλικά που θα χρησιμοποιούν δεν περιλαμβάνουν γυαλιστερά πορτρέτα, οικονομικά σχέδια, διαγράμματα ροής με ζωηρά χρώματα με στόχο να καλλιεργήσουν μια έκκληση προς ματαιοδοξία ή πολυτέλεια. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τις ψευδαισθήσεις που διαιωνίζετε, τα μέσα μου θα περιλαμβάνουν πραγματικά γραφικές φωτογραφίες, συγκλονιστικές στατιστικές, και ανατριχιαστικά βίντεο για την ίδρυση της κακόβουλης γουνοποιϊας, και την πίστη μου και συναισθηματική μου ταύτιση με τους πιο ευάλωτους κατοίκους αυτού του κόσμου και θύματα αυτής: τα ζώα. Αυτά τα όντα, υποδουλώθηκαν, ακρωτηριάστηκαν, βασανίστηκαν, και θυσιάστηκαν για τα αποτρόπαια ρούχα της ντουλάπα σας, και υποβάλλονται στις πιο σκληρές συνθήκες και πρακτικές. Αξίζουν την ειρήνη και την απελευθέρωση, και η διεθνής συλλογική ομάδα των φιλόζωων συμπαθούντες θα είναι ανυποχώρητη στη βούλησή της για να βεβαιώσει την καταστροφή της βιομηχανίας γούνας.

Ενώ οι εταιρικοί γραφειοκράτες δειπνείτε μέσα στα μεγαλεία, ταξιδεύετε στην πολυτέλεια, και κοιμάστε στην άνεση, τα ζώα υποβάλλονται σε ένα διαφορετικό μενού φρίκης. Επιτρέψτε μου να παρουσιάσω τη συμβολή σας στη βίαιη εκμετάλλευση των ζώων με τη χρήση αρχαϊκών παγίδεων, φυλακίζοντας τρομοκρατημένα ζώα στα σαγόνια του χάλυβα, που είναι ακόμη ένας τρόπος άγριας σύλληψης. Αυτά τα δημιουργήματα βασανίζουν τα ζώα που υπόκεινται σε έντονο πόνο και δυστυχία, ενώ κάνουν μάταιες απόπειρες διαφυγής δαγκώνοντας τα ίδια τους τα άκρα σε μια μακάβρια τελετουργία επιβίωσης, και τα οποία, μετά από παρατεταμένη αγωνία, τελικά πεθαίνουν! Επιπλέον, τα ζώα υπόκεινται σε πρωκτικές ηλεκτροπληξίες, ροπαλισμούς, ξυλοδαρμούς, βιιοπραγίες περιστρέφοντας τις ουρές τους και σπάζοντας τα μέλη τους, μέχρι και που γδέρνονται ζωντανά. Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται, οι συνθήκες διαβίωσης που μένουν τα ζώα αυτά είναι κολαστήρια: "εκτρέφονται" σκόπιμα και γεννιούνται για να πεθάνουν σε ένα διαρκή κύκλο δυστυχίας και πόνου, φυλακίζονται σε ακινητοποιημένα κλουβιά, τρέφονται με φθηνά τρόφιμα, εκτίθενται στο κρύο και την ασθένεια, δε τους δίνεται ποτέ μια στιγμή πραγματικής συντροφικότητας, υποφέρουν ατέλειωτα και στερούνται την ελευθερία, ταλαιπωρούνται από συναισθηματική και φυσική αγωνία, γίνονται μάρτυρες του άγριου θανάτου των εγκλωβισμένων τους συντρόφων, μόνο και μόνο για να πεθάνουν από βασανιστικό πόνο και απαράμιλλο φόβο, όλα για την φρικτή, υπερτιμημένη, βάρβαρη εταιρική λαιμαργία και την απληστία των καταναλωτών.

Πιθανολογώ ότι μπορεί να χλευάζετε αυτό το μήνυμα, θεωρώντας το ως υπερβολική ρητορική ενός ακτιβιστή που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων. Ωστόσο, δεν έχω κανένα κίνητρο, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα οικονομικού κέρδους, δεν έχω κάποιο φυσικό κέρδος, ούτε κάποιο εμπορικό πλεονέκτημα. Μάλιστα, η πρόθεση μου είναι να εκθέσω την ασυνείδητη συμπεριφορά και σκληρότητά σας για την καλύτερη προστασία των αθώων, ευαίσθητων ζώων που τα μεταχερίζεστε μόνο ως μια απλή θυσία και ως αναλώσιμα πιόνια στο παιχνίδι της απληστίας σας. Αυτή η συμπεριφορά σας απέναντι στα ζώα θα υπόκειται πλέον στον έλεγχο και την περιφρόνηση όλου του κόσμου, καθώς τα παραδείγματα που αναφέρονται ανωτέρω είναι οι μόνες μέθοδοι παραγωγής γούνας που ορίζονται από τα πρωτόκολλα της ισχύουσας βιομηχανίας γούνας.


Αν και θεωρώ ότι είναι σημαντικό να υπάρχει κατανόηση μέσα στο πνεύμα του διαλόγου και του σεβασμού, θα εγκαταλείψω εδώ αυτή τη συμπεριφορά και αντί αυτής θα υιοθετήσω μια πιο "μνησίκακη" προσέγγιση: μετά την ανάγνωση των παραπάνω και καταννοόντας πλέον τη λειτουργία της βιομηχανίας που δημιουργήσατε και υποστηρίζετε οικονομικά, θα πρέπει να οδηγηθείται σρο ίδιο συμπέρασμα με μένα: μόνο ο πιο διεφθαρμένος και αδιάφορος μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκμετάλλευση στον πιο ευάλωτο πληθυσμό μας. Είτε άμεσα είτε έμμεσα, είτε για εμπορικούς σκοπούς ή αγοράζοντας άμεσα, η γούνα είναι ουσιαστικά ένα ανήθικοεμπόριο που βασίζεται στην κακοβουλία και την απληστία.

Οι άνθρωποι είναι σε θέση, μάλιστα είναι υποχρεωμένοι, να αναγνωρίσουν τα ζώα ως όντα με ευαισθησίες, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, και βιώνουν αγάπη, αγωνία, πόνο και ταλαιπωρία. Η ανθρώπινη απάθεια αντικατοπτρίζει την έλλειψη σεβασμού, όχι μόνο απέναντι στα ζώα, αλλά και στους ανθρώπους, και εγώ σας ικετεύω να εξετάσετε το ρόλο σας στην ταλαιπωρία των ζώων και την αδίστακτη συμπεριφορά σας που προβάλλει μια τέτοια σκληρή επιχειρήση. Ως εκ τούτου, όσο ο ΣΕΓ και άλλοι παράγοντες της γούνας επωφελούνται οικονομικά από τα βασανιστήρια και το θάνατο των ζώων, δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε οικονομικά προϊόντα που συνδέονται με τη βιομηχανία αυτή. Επιπλέον, θα προωθήσουμε ένα παγκόσμιο μποϊκοτάζ όλων των συνδεδεμένων χωρών και επιχειρήσεων, θα ενημερώσουμε και τις οικογένειες, τους φίλους, τους συναδέλφους, καθώς και τα μέλη των διαδικτυακών κοινοτήτων να συμμετάσχουν σε ένα παγκόσμιο μποϊκοτάζ επίσης.

Σας παρακαλώ να πάρετε την ηθική και οικονομικά-υπεύθυνη απόφαση για τη διακοπή του εμπορίου της γούνας αμέσως: ενταχθείτε στο συνεχώς αυξανόμενο σώμα των εταιρειών που ακούν σε έναν πιο ευαισθητοποιημένο πληθυσμό καταναλωτών, οι οποίοι αρνούνται να ενέχονται στην εν λόγω κακόβουλη βιομηχανία εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

Ελπίζω ότι η παρούσα επιστολή σας βρίσκει πρόθυμους να ελέγξετε τη δική σας συμμετοχή και την επιθυμία για την προστασία και όχι την κακοποίηση των ζώων.


Το όνομα σας...
Το e-mail σας...



ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ:

http://furs.gr/portal/index.php?option=com_contact


ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜEΣΩ E-MAIL:

me22u010@minagric.gr

ve46u33@minagric.gr

ax2u134@minagric.gr

info@gnto.gr



πηγή: facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου