Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η κτηνοτροφία του μέλλοντος; Δημιουργήθηκε το πρώτο κρέας εργαστηρίου.


Ακούγεται σαν ιδέα τρελού επιστήμονα, αλλά ορισμένοι ερευνητές ανά τον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν κομματάκια κρέας στο εργαστήριο, χωρίς την ανάγκη εκτροφής και σφαγής ενός ζώου. Ολλανδοί επιστήμονες ήδη κατάφεραν να παράγουν το πρώτο εργαστηριακό χοιρινό και τώρα θέλουν να το βελτιώσουν, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα οι καταναλωτές θα θέλουν να το φάνε. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση και από μια εταιρία που παράγει σάλτσες και έρχεται μετά από τη δημιουργία τεχνητού κρέατος ψαριού από μυϊκά κύτταρα ψαριού.

Προς το παρόν, κανείς δεν έχει γευθεί εργαστηριακό κρέας, αλλά οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το τεχνητό κρέας θα μπορεί να διατεθεί προς πώληση στην αγορά σε περίπου μια πενταετία από σήμερα. Διάφορες οργανώσεις φυτοφάγων και προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, δηλώνοντας ότι δεν έχουν «καμία ηθική αντίρρηση», εφόσον το κρέας δεν προέρχεται από νεκρό ζώο και τόνισαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι το κρέας όντως δεν προέρχεται από ζώο που προηγουμένως είχε σφαγιαστεί.

Ο τελικός στόχος των ερευνητών είναι να παραχθούν μπριζόλες ή χάμπουργκερ εργαστηρίου, μια εξέλιξη που, όπως υποστηρίζουν, θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από το πολλαπλό βάρος της εκτεταμένης κτηνοτροφίας και της βιομηχανικής εκτροφής ζώων (με συνέπειες για το περιβάλλον, την ευημερία των ζώων, την υγεία των ανθρώπων κ.α.), ενώ παράλληλα ευελπιστούν ότι το εργαστηριακό κρέας θα βοηθήσει στη διατροφή των πεινασμένων του πλανήτη.

Όμως τα απίθανα αυτά σχέδια ανοίγουν νέες απρόσμενες δυνατότητες, που κάποτε θεωρούνταν ότι ανήκαν καθαρά στο πεδίο της επιστημονικής φαντασίας, ενώ φυσικά εγείρονται άλλα τεράστια ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο στο μέλλον μπορεί να ανακύψουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα, από αυτά που υποτίθεται ότι οι σημερινές έρευνες για το τεχνητό κρέας προσδοκούν να επιλύσουν.

Τα τελευταία χρόνια οι βιοτεχνολόγοι έχουν καταφέρει να αναδημιουργήσουν στα εργαστήρια νεύρα, καρδιά και άλλους οργανικούς ιστούς. Το τελευταίο επίτευγμα ήταν η ανασύσταση πέους λαγού από βλαστοκύτταρα. Αν και κατ' αρχήν αυτές οι έρευνες έχουν ιατρικούς σκοπούς, ο βιοτεχνολόγος Μαρκ Ποστ και οι συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία, σύμφωνα με το Live Science και τις βρετανικές «Telegraph» και «Sunday Times», υποστηρίζουν ότι μια παρόμοια τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία εργαστηριακού κρέατος.

Όπως αναφέρουν, αυτό πρέπει να επιδιωχθεί προκειμένου λιγότερα ζώα να υποφέρουν κατά την εκτροφή και σφαγή τους, να μειωθούν δραστικά οι επικίνδυνες και για τον άνθρωπο ζωονόσοι (π.χ. ασθένεια τρελών αγελάδων, γρίπη χοίρων κ.α.), να απελευθερωθούν για γεωργική καλλιέργεια πολύτιμες εκτάσεις γης που σήμερα καταλαμβάνονται από την κτηνοτροφία (σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, η κτηνοτροφία δεσμεύει το 70% όλης της γεωργικής γης ή το 30% της συνολικής χερσαίας επιφάνειας του πλανήτη μας), καθώς επίσης να μειωθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή (τα ζώα εκλύουν το 18% των συνολικών «αερίων του θερμοκηπίου», περισσότερα από όλα μαζί τα αυτοκίνητα της Γης).

Η πιο πολλά υποσχόμενη τεχνική για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος είναι μέσω βλαστοκυττάρων, που έχουν ληφθεί είτε από έμβρυα ζώων, είτε από άλλα δορυφορικά κύτταρα (τα βλαστοκύτταρα, όπως και στον άνθρωπο, μπορούν να μεταμορφωθούν σε άλλα είδη κυττάρων και έτσι να αναδημιουργήσουν έναν ιστό). Τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα συνήθως τοποθετούνται σε τρισδιάστατους βιοδιασπώμενους συνθετικούς σκελετούς και στη συνέχεια κάνουν τα «μαγικά» τους, αναδημιουργώντας π.χ. ένα μυ ζώου.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει μόνο πολύ μικρά κομμάτια σκελετικού χοιρινού μυ (από μπούτι), σε μέγεθος περίπου μισού νυχιού. Ακόμα όμως και αυτά τα μικρά κομμάτια κρέας θα μπορούσαν ήδη να τοποθετηθούν σε σάλτσες ή πίτσες, όπως ανέφεραν ο Ποστ και οι συνεργάτες του σε εργασία τους στο περιοδικό «Trends in Food Science & Technology» (Τάσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Τροφίμων).

Οι ερευνητές εξήγαγαν κύτταρα από το μυ ενός ζωντανού χοίρου, τα οποία στη συνέχεια πολλαπλασίασαν και τελικά αναδημιούργησαν στο εργαστήριο νέο μυϊκό χοιρινό ιστό. Η αναδημιουργία όμως μιας τεχνητής μπριζόλας θα απαιτούσε μια πολύ μεγαλύτερης κλίμακας εργαστηριακή παραγωγή, που προς το παρόν δεν είναι εφικτή. Ένα βασικό εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδηθεί, είναι να βρεθεί ένας τρόπος για φυσική «άσκηση» του τεχνητού μυ.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι αν ποτέ καταστεί εφικτή η εργαστηριακή παραγωγή κρέατος σε μεγάλα μεγέθη και ποσότητες, οι επιστήμονες θα επιλέξουν κατ' αρχήν να δημιουργήσουν κρέας από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και ψάρι. Φυσικά, ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας (και όχι μόνο) θα μπορούσε να φανταστεί πολύ πιο σκοτεινές προοπτικές.

Οι Ολλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορούν να υπερπηδηθούν οι φόβοι και οι αντιρρήσεις των καταναλωτών για την αγορά εργαστηριακού κρέατος. Αν, για παράδειγμα, όπως είπαν, στο μέλλον τα προϊόντα του φυσικού κρέατος, με βάση μια νέα νομοθεσία, φέρουν πάνω τους την ετικέτα προειδοποίησης «Προσοχή, έχουν σκοτωθεί ζώα γι' αυτό το προϊόν», σταδιακά η νοοτροπία του κοινού θα άλλαζε υπέρ του εργαστηριακού κρέατος. Παραδέχτηκαν πάντως ότι θα χρειαστεί πολύς ακόμα χρόνος μέχρι να παραχθεί ένα προϊόν εργαστηριακού κρέατος που να είναι ανταγωνιστικό με το σημερινό φυσικό κρέας.

αναδημοσίευση από www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Δύο αρκούδες νεκρές και μια τραυματισμένη

Αρκουδάκι νεκρό από πυροβόλο όπλο




Στην ευρύτερη περιοχή του Λειβαδίτη Ξάνθης, νοτιοδυτικά της Δυτικής Ροδόπης στην περιοχή των κεραιών, βρέθηκε νεκρό αρσενικό αρκουδάκι ηλικίας μόλις 2 ετών.
Το αρκουδάκι έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι ενώ ήταν ακρωτηριασμένο στα δύο μπροστινά του πόδια, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζώο σκοτώθηκε από πρόθεση και τα δύο του πόδια αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης.

Το ζώο πυροβολήθηκε το προηγούμενο Σάββατο (14/11) στις 10:30 το πρωί, οπότε και ο δυνατός ήχος των πυροβολισμών έφερε κοντά στο σημείο περιπατητές που βρισκόταν στο δάσος για συλλογή μανιταριών, οι οποίοι και κατήγγειλαν αργότερα το περιστατικό στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. 
Το σημείο θανάτου του άτυχου ζώου βρίσκεται σε πυκνό δάσος οξιάς και σε υψόμετρο 1375μ.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν πως πρόκειται για το 6ο θύμα αρκούδας κατά τη φετινή χρονιά στην ίδια περιοχή.

Η ευρύτερη ορεινή περιοχή της Ροδόπης αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο   βιότοπο αρκούδας στη χώρα μας με ελάχιστο πληθυσμό περίπου 20-30 άτομα.  

Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης.

Ο πληθυσμός της αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 250 άτομα.
Μοναδική απειλή για την αρκούδα είναι ο άνθρωπος.

Άλλη μία νεκρή από πυροβόλο όπλο και μία τραυματισμένη από τροχαίο αρκούδα

Άλλη μια αρκούδα βρέθηκε νεκρή από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή Καλαμαράς, στο Δήμο Γόργιανης και στο Δ.Δ. Κηπουρειού, δίπλα στο φυτοφράχτη του χωριού, τον οποίο και επισκέφθηκε προφανώς για να τραφεί.
Πρόκειται για ενήλικη θηλυκή αρκούδα, ηλικίας 15 ετών και 100 κιλών που ευτυχώς δεν συνοδευόταν από μικρά αρκουδάκια. Το ζώο πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση στο πίσω μέρος του κρανίου, πριν από περίπου 2 μέρες.
Ο δράστης δεν είναι γνωστός.




Και νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα συνέβη τα ξημερώματα (2.40) της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου σε κάθετο δρόμο στην Εγνατία Οδό, με κατεύθυνση από Βογατσικό προς Καστοριά.
Το αυτοκίνητο δεν έπαθε μεγάλη ζημιά και οι επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν. Ο ίδιος ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία και προσπάθησε μαζί με την οικογένειά του να εντοπίσουν το τραυματισμένο ζώο για να του προσφέρουν βοήθεια.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οδηγού, η αρκούδα τραυματίστηκε στο κεφάλι.
Η αστυνομία της Καστοριάς ειδοποίησε αργότερα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, αφού η αρκούδα, τραυματισμένη και αιμόφυρτη κινήθηκε με κατεύθυνση γειτονικό χωράφι με ασυγκόμιστη σοδειά καλαμποκιού.
Η επιτόπια έρευνα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δεν οδήγησε στο τραυματισμένο ζώο, που ευελπιστούμε ότι θα καταφέρει να επιβιώσει μετά τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο.
Στο ίδιο σημείο, πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε πέρυσι ενήλικη αρσενική αρκούδα 175 κιλών

Υπενθυμίζουμε ότι:
Ø        Η αρκούδα είναι ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος, στην Ελλάδα ο ελάχιστος πληθυσμός της υπολογίζεται σε 250 άτομα.
Ø        Η αρκούδα δεν έχει φυσικούς εχθρούς, μοναδικός της εχθρός είναι ο άνθρωπος.
      Ø        Ο φόνος της αρκούδας τιμωρείται από το νόμο με ποινή φυλάκισης, εφόσον βέβαια συλληφθεί ο δράστης. 

 πηγή: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 


Διαμαρτυρία ενάντια στις γούνες

Διοργάνωση: ΑΟΖ


Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009
Ώρα:
6:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
Κολωνάκι - Αθήνα
*Η Παγκόσμια μέρα κατά της Γούνας είναι η πιο διαδεδομένη και πολυαναμενόμενη διαδήλωση στην ιστορία των δικαιωμάτων των ζώων.
Η ΓΟΥΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΖΩΑ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΛΕΒΕΤΕ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!

CRUELTY!! all in the name of FUR!!! Pictures, Images and Photos

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Να γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε ζώα! Puppy Mill στο Αλεποχώρι

Τραγικές φωτογραφίες καθαρόαιμων ζώων που χρησιμοποιούνται ως μηχανές αναπαραγωγής και δημιουργίας κέρδους ήρθαν στο φως για άλλη μια φορά, έπειτα από καταγγελία κατοίκων στο Παρά τρίχα.Αυτή τη φορά το παράνομο ''εκτροφείο'' βρίσκεται στο Αλεποχώρι.


''56 σκυλιά βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση υποσιτισμένα χωρίς νερό και περίθαλψη και εκλιπαρούσαν για λίγη προσοχή. Σκύλοι, γάτες, κότες, κουνελάκια, ψάρια και πουλάκια, ήταν τα είδη που «φιλοξενούσε» ο συγκεκριμένος χώρος.




Σκύλοι από πολλές φυλές, όπως ροτβάιλερ, μπόξερ, πιτμπουλ, γερμανικά ποιμενικά, κόκερ, παγκ, τσιουάουα, πομεράνιαν, μπομπτεηλ, ζουν εγκλωβισμένοι σε κλούβες, γνωρίζοντας πως η μέρα που θα πεθάνουν θα είναι η μέρα της λύτρωσης τους.

Καλόψυχα ζώα με κακό άστρο, βρέθηκαν στα χέρια ασυνείδητων που έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος.''




Δεν θα γράψουμε κάτι άλλο. Δείτε τη βρώμα του χώρου, δείτε τα μάτια αυτών των ζώων και απλά πειστείτε επιτέλους ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤE ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

Από αυτά τα ζώα προέρχονται καθαρόαιμα κουτάβια που αργότερα εμφανίζουν δυσπλασίες και τα πετούν στο δρόμο οι ιδιοκτήτες τους...
Από αυτά τα ζώα αν αγοράσετε κουτάβια, ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, βοηθάτε ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ...
   
ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΖΩΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ




πηγή: strayshelp.gr

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Νέο βίντεο από έρευνα που φέρνει στο φως κακοποίηση γουρουνιών

Μια νέα μυστική έρευνα του "mercy for animals" αποκαλύπτει εξωφρενική κακομεταχείρηση σε μητέρες γουρούνια και στα μικρά τους γουρουνάκια. Το βίντεο από την κρυφή κάμερα δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές για μια δυσάρεστη σύντομη ματιά στον εφιαλτικό κόσμο της βιομηχανικής παραγωγής χοιρινού κρέατος.

"Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου", λένε (και) τα γουρούνια

Ένα ακόμα είδος ζώων, οι χοίροι, αποδεικνύεται ότι έχουν αρκετή νοημοσύνη για να καταλάβουν τη σημασία της αντανάκλασής τους στον καθρέφτη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα. Έτσι, έρχονται να προστεθούν στην μικρή ελίτ των ζώων που, όπως έχουν δείξει τα πειράματα, ξεχωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, μαζί με τους ελέφαντες, τα δελφίνια, το πουλί "μάγκπι", τους γκρι παπαγάλους και μερικούς πίθηκους.

Το νέο πείραμα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ υπό τον Ντόναλντ Μπρουμ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Animal Behavior (Συμπεριφορά Ζώων). Οκτώ οικόσιτοι χοίροι, ανά ζευγάρια, τοποθετήθηκαν επί πέντε ώρες σε ένα μαντρί που διέθετε καθρέφτη. Στην αρχή, τα γουρούνια μελέτησαν το είδωλό τους και τις κινήσεις τους στον καθρέφτη, μερικά γρύλισαν στην καθρεφτισμένη εικόνα τους και ένα της επιτέθηκε με τόση δύναμη που κόντεψε να σπάσει τον καθρέφτη.

Αρχικά, τα γουρούνια πέρασαν το είδωλό τους για άλλο γουρούνι, ένα κλασικό λάθος που κάνουν τα περισσότερα είδη ζώων, τα οποία συνήθως αδυνατούν να ξεπεράσουν αυτό το στάδιο και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι στον καθρέφτη δεν αντικατοπτρίζεται παρά ο εαυτός τους. Τα πιο πολλά ζώα δεν έχουν αυτή την ικανότητα κατανόησης και νομίζουν ότι βλέπουν ένα άλλο ζώο στον καθρέφτη.

Όμως γρήγορα τα γουρούνια πέρασαν το "τεστ", δείχνοντας την ανώτερη νοημοσύνη τους. Έμαθαν να αξιολογούν σωστά την κατάσταση και τις ιδιότητες αντανάκλασης ενός καθρέφτη και έτσι να καταλαβαίνουν τη σχέση ανάμεσα στις κινήσεις τους και στο καθρέφτισμά τους.

Σε επόμενο στάδιο, οι ερευνητές έβαλαν στο μαντρί ένα πιάτο φαγητό που ήταν κρυμμένο από την οπτική γωνία των γουρουνιών, το οποίο όμως φαινόταν μέσα από την αντανάκλασή του στον καθρέφτη. Μέσα σε λιγότερα από 25 δευτερόλεπτα, τα επτά γουρούνια απομακρύνθηκαν από τον καθρέφτη και πήγαν στο φαγητό που δεν έβλεπαν, έχοντας καταλάβει πού βρίσκεται, χάρη στον καθρέφτη. Οι επιστήμονες είχαν μάλιστα φροντίσει να έχουν βάλει έναν ανεμιστήρα, ώστε να διασκορπίζει τη μυρωδιά του φαγητού και να μην είναι αυτή που θα κατευθύνει τα γουρούνια προς το φαγητό.

Σύμφωνα με το Μπρουμ, οι χοίροι έχουν επίγνωση μιας κατάστασης και της θέσης τους σε αυτήν. Για να βρουν το κρυμμένο φαγητό, έπρεπε να θυμηθούν τι είχαν δει στον καθρέφτη και να συσχετίσουν την αντανάκλαση και τις κινήσεις τους. Αυτές οι ικανότητες αποτελούν ενδείξεις για την ύπαρξη "ενός βαθμού αυτό-επίγνωσης", σύμφωνα με τον ερευνητή, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανακάλυψη αυτή θα οδηγήσει σε καλύτερη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί τους (και ίσως σε κάθαρση της γλώσσας από υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς του τύπου "φέρνεσαι σαν γουρούνι"!).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ισχύει πάντα το "(παν) μέτρον άριστον";

Αναδημοσίευση κειμένου της Έλσας από το Φόρουμ Χορτοφαγίας (www.vegan.gr)
Ευχαριστούμε τη Δεινομάχη για το αρχικό λινκ.

Ένα επιχείρημα που ακούμε συχνά, όταν πιάνουμε κουβέντα για την βίγκαν στάση ζωής, και ειδικά όταν πρόκειται για τη διατροφή, είναι το περίφημο «όλα με μέτρο». Οι συνομιλητές μας θεωρούν ότι η άποψή μας είναι ακραία γιατί «όλα χρειάζονται στον άνθρωπο» φτάνει να μην κάνει καταχρήσεις.
Μερικοί μάλιστα επικαλούνται και αρχαία ρητά του τύπου «(παν)μέτρον άριστον» για να δώσουν περισσότερο κύρος στην άποψή τους.

Είναι όμως αυτό ένα επιχείρημα που μπορεί να σταθεί;

Διάβασα πρόσφατα ένα σχετικό κείμενο που πολύ μου άρεσε, (με πολύ ιδιαίτερο ύφος που δεν θα μπορούσα να μεταφέρω σε κατά λέξη μετάφραση), όπου με πολύ γλαφυρό τρόπο διατυπώνονται αφοπλιστικά αντεπιχειρήματα που θα προσπαθήσω να μεταφέρω κάπως πιο ελεύθερα παρακάτω.

Αν όλα λοιπόν χρειάζονται, αλλά «με μέτρο», θα μπορούσε κανείς να πει ότι και τα παρακάτω είναι αποδεκτά:

• Βιασμός με μέτρο.
• Γενοκτονία με μέτρο.
• Σκλαβιά με μέτρο.
• Σφαγή με μέτρο.
• Τρομοκρατία με μέτρο.
• Αδικία με μέτρο.
• Ηρωίνη με μέτρο.
• Κακοποίηση παιδιών με μέτρο.
• Ενδοοικογενειακή βία με μέτρο.

Βλέπετε που οδηγεί αυτή η λογική; Όσοι επικαλούνται το επιχείρημα αυτό, εννοώντας ότι λίγο από κάτι -ακόμα κι αν κάτι είναι κακό ή βλαβερό- δεν θα σε βλάψει, ξεχνούν ή δεν θέλουν να σκέφτονται, ότι μπορεί κάλλιστα να βλάψει ή να σκοτώσει κάποιον άλλον.
Όπως, ας πούμε, στην περίπτωση των αλλαντικών. Μπορεί διατροφικά να μην είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά ένα λουκανικάκι πότε-πότε, δεν πρόκειται να σε σκοτώσει, όπως δεν θα σε βλάψει λίγο τυράκι ή ένα αυγουλάκι πού και πού. Σωστά;
Ναι, αλλά… Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι όλα τα αισθανόμενα πλάσματα που εμπλέκονται στην παραγωγή των παραπάνω τροφίμων, υποφέρουν, βασανίζονται, και τελικά χάνουν την ζωή τους σε αυτή τη διαδικασία, ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα καταναλώσει κάποιος. Όταν λοιπόν λέμε «τα πάντα, αλλά με μέτρο» να ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Το κείμενο τελειώνει επισημαίνοντας ότι τα αντεπιχειρήματα αυτά μπορεί να είναι πολύ εύστοχα, θέλουν όμως πολύ προσοχή στο πώς θα χρησιμοποιηθούν γιατί πολύ εύκολα μπορεί να εκληφθούν σαν δείγμα επικριτικότητας και αδιαλλαξίας από μέρους μας και να απωθήσουν τον συνομιλητή μας αντί να τον πείσουν…

Αναδημοσίευση από: Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ

Αφίσα για τις φόλες στην Καβάλα







 ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Για ποιό λόγο είμαι vegan;

Είναι επικίνδυνοι και καταζητούνται!



ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ο-οι άρωστος-οι ψυχοπαθής δολοφόνος 
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ
 του αθώου κι ανυπεράσπιστου σκυλάκου που συντρόφευε καθημερινά τα νεαρά παιδιά που πήγαιναν στο γυμνάσιο-λύκειο της Βάρης από την περιοχή κοντά στο Μακ Ντολναντ,όπου κι έμενε τους 2 τελευταίους μήνες που είχε βρει καταφύγιο μαζι με άλλη μια σκυλίτσα πίσω απο ένα καταστημα της λεωφ.Βάρης.Εκεί κοντά βρέθηκε κρεμασμένο με σύρμα στη μάντρα του εγκαταλελειμένου πλέον κτηρίου των Γκούντις που συνορεύει με το βουνό.Είχε στειρωθεί πρόσφατα απο το Δήμο μας και ήταν αγαπητός σε όλους καθώς ήταν πολύ ήμερος και καλόβολος. Μια κυρία τηλεφώνησε στο Δημαρχείο το πρωί (30-10-09) και μεταβηκαμε στο σημείο με την υπεύθηνη δημοτική υπάλληλο για το προγραμμα προστασίας των αδεσπότων παιρνοντας μαζίμας πρώτες βοήθειες νομίζοντας οτι πρόκειται για τραυματισμένο σκυλί κι εκεί διαπιστώσαμε ότι ήταν νεκρό αφού είχε κρεμαστεί από το προηγούμενο βράδυ με σύρμα έχοντας κάνει γερή θηλιά που μόνο με τανάλια μπορέσαμε να κόψουμε!Παρακαλούμε πολύ όποιος γνωρίζει ή είδε ύποπτες κινήσεις το βράδυ στις 29-10-09 στον προαύλειο χώρο του πρώην Γκούντις να ενημερώσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα ή το Δήμο μας ή το τηλ.6937145280.Θα δοθεί γερή αμοιβή για αποτελεσματικές πληροφορίες

Μαζί στην επικήρυξη και η σελίδα μας στο face book 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS ΕΠΙΚΗΡΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
.Η Αποτρόπαιη και πρωτοφανής αυτή πράξη μας συνθλίβει και μας ντροπιάζει όλους, θέλουμε τη σύλληψη και τιμωρία τους!Δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τόσο επικίνδυνα άτομα."
ήδη η κυρία ΛΙΖΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
ΕΔΩ
ΛΙΖΑ ΒΑΡΚΙΖΑ

Δεν προλαβαίνουμε πια να καταγγέλλουμε τις φρικώδεις αυτές πράξεις που λες και ανέβηκαν δαίμονες από την κόλαση και αμολύθηκαν ανάμεσά μας για να σκορπούν τη φρίκη!!
Μόλις χθες είχαμε καταγγείλει άλλη μια παράνοια, που αδυνατεί ανθρώπινο μυαλό να τη χωρέσει!
Γι' αυτό μιλάω για δαίμονες!!
Επικίνδυνους για όλους μας!!

Σοκ: Βασάνισαν, έκαψαν και κρέμασαν γάτα 



Οι εικόνες είναι σοκαριστικά σκληρές αλλά αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τις προβάλουμε προκειμένου να στηλιτεύσουμε την βαρβαρότητα, την παλιανθρωπιά και την ευτέλεια εκείνων που θεωρούν μαγκιά να βασανίζουν ανενόχλητοι τα ζώα.

Το περιστατικό που μας κατήγγειλαν -μέσω email- συνέβη χθες το απόγευμα στην Ηλιούπολη.

Άγνωστοι βασάνισαν, έσυραν με σχοινί, έκαψαν και στο τέλος κρέμασαν την γάτα που φρόντιζαν οι φιλόζωοι της περιοχής.

Τα βασανιστήρια του ζώου ξεκίνησαν στις 18:00, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, έξω από την πόρτα του σχολείου.

Κανείς από τους γείτονες δεν είδε το παραμικρό, κανείς δεν κάλεσε την αστυνομία!

Ως πότε θα παραμένουν ατιμώρητοι οι δράστες τέτοιων αποτρόπαιων εγκλημάτων;

Εκείνοι που μπορούν να συμπεριφερθούν έτσι στα απροστάτευτα ζώα, αν τους δοθεί η ευκαιρία γιατί να μην χρησιμοποιήσουν ανάλογες μεθόδους και προς τους συναθρώπους τους;

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τον βασανισμό της γάτας μπορεί να επικοινωνήσει με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης στο email: zoofiliki.enosi.ilioupolis@gmail.com

Σοκ: κρέμασε τον σκύλο


Δεν έχει τέλος η κτηνωδία απέναντι στα ζώα. Ακόμη ένα περιστατικό απίστευτης βαρβαρότητας, που συνέβη στην Κρήτη, με θύμα έναν σκύλο, έρχεται και πάλι στην δημοσιότητα.

Αναγνώστης έστειλε στην εφημερίδα «Πατρίς» της Κρήτης την φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Κάποιος άθλιος κρέμασε σε σύρμα σε αντηρίδα στύλου της ΔΕΗ στην περιοχή του Καρτερού Ηρακλείου το δύστυχο ζώο.


Πηγές: zougla.gr, anemos