Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στα Σουηδικά Εκτροφεία Γούνας - Ενημέρωση

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης ενάντια στα Σουηδικά Εκτροφεία Γούνας, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα. Υπάλληλοι της Πρεσβείας έδωσαν το ακόλουθο κείμενο στους παρευρισκόμενους αλληλέγγυους στους Σουηδούς ακτιβιστές.


Σχέδιο δράσης για να σταματήσουν οι αμέλειες στα εκτροφεία μινκ

Ο Υπουργός Γεωργίας Eskil Erlandsson έχει δώσει εντολή στο Σουηδικό Συμβούλιο για τη Γεωργία - αρμόδια υπηρεσία για την ευημερία των ζώων στη Σουηδία - να συντάξει ένα σχέδιο δράσης που θα εγγυάται την ευημερία των ζώων στα εκτροφεία μινκ και θα εξασφαλίζει ότι θα γίνονται σωστοί έλεγχοι.

Είναι ζωτικής σημασίας τα ζώα να τυγχάνουν καλής μεταχείρισης και να προστατεύονται από περιττή ταλαιπωρία και ασθένειες. Από τον προϋπολογισμό του 2011, η Κυβέρνηση θα διαθέσει επιπλέον κονδύλια για την ενίσχυση των ελέγχων για την ευημερία των ζώων.

Το σχέδιο δράσης του Σουηδικού Συμβουλίου Γεωργίας θα περιλαμβάνει:

  •       μια περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης
  •       προτάσεις για καλύτερους και αποτελεσματικότερους ελέγχους
  •       πληροφορίες για την κατάσταση των ερευνών
  •       προτάσεις για μεγαλύτερη προσπάθεια από την πλευρά της βιομηχανίας για την εφαρμογή προγραμμάτων για βελτίωση των συνθηκών για τα ζώα

Το Σουηδικό Συμβούλιο Γεωργίας εργάζεται ήδη για την επανεξέταση της ευημερίας των ζώων στα εκτροφεία μινκ και θα παρουσιάσει σύντομα το πόρισμά της. Εάν η έκθεση καταδείξει ελλείψεις στην προστασία των ζώων σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα ρυθμιστεί.

Έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη υπό την ηγεσία της Eva Eriksson, η οποία επανεξετάζει συνολικά τη Δράση για την Ευημερία των Ζώων. Η έκθεση αυτή θα υποβληθεί στην Κυβέρνηση το αργότερο στις 31 Μαΐου του 2011.


ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Eskil Erlandsson

ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Υπουργείο Γεωργίας

http://www.sweden.gov.se/sb/d/10640/a/150358



Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία






  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου