Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Απελευθέρωση μινκ στην Καστοριά και στην Κοζάνη

Απελευθέρωση 50.000 μινκ στην Καστοριά 

Από φάρμα εκτροφής γουνοφόρων ζώων, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και συγκεκριμένα μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Χιλιοδέντρου, Ποριάς, Αυγής, υπερασπιστές των ζώων, απελευθέρωσαν το Σάββατο, χιλιάδες ζώα προκαλώντας οικονομική ζημιά στον επιχειρηματία ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ζώων. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ζώων που διέφυγε μιλούν για 50.000 χιλιάδες γουνοφόρα ζώα. Η απελευθέρωση, εκτιμάται ότι έγινε περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Με την ευχή κάποια στιγμή όλα τα ζώα να ζούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους ακτιβιστές!


Απελευθέρωση 2.000 μινκ στη Σιάτιστα

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, ξημερώματα Σαββάτου και συγκεκριμένα σε περιοχή της Σιάτιστας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από περίφραξη σε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, και απελευθέρωσαν ανοίγοντας ανασφάλιστη σιδερένια πόρτα περί τα 2.000 ζώα.

πηγή: indymedia

22 σχόλια:

  1. oloi eseis oi malakes-filozwi pou nomizete oti kati kanate me autin sas tin kinisi pigainete stin perioxi na deite posa pswfia k posa patimena zwakia uparxoune!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα είναι τραγικό το θέαμα των σκοτωμένων ζώων, αλλά επειδή δεν τα βλέπουμε να σκοτώνονται με βάρβαρες μεθόδους, μετά από μια ζωή αιχμαλωσίας, μέσα στις βιομηχανίες, δεν σημαίνει πως είναι λιγότερο τραγικό.

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=168477&cid=17
    http://antispe-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_16.html
    http://www.youtube.com/watch?v=GUKM9rBhjTw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Auto einai dikaiologia oikologou?
    poios einai dld poio odiniros thanatos?
    autoi pou ta skotwsan eleutherwnwntas ta kai prokalwntas sobares blabes stin panida tis perioxis einai oikologoi?

    Mpravo sas aksioi kai asxetoi "oikologoi" .....
    O anthrwpos anikei sto zwiko basileiokai opws kseretai se auto epibiwnei o pio dunatos.....
    anekathen skotwne gia na zei kai na epibiwnei....

    ideologoi tis plakas.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''ο άνθρωπος ανέκαθεν σκότωνε για να επιβιώνει...'' μας λέει ο απο πάνω.
    Συμφωνώ. Είναι γνωστό άλλωστε οτι μια γούνα είναι απαραίτητη για την επιβίωση στους κοσμικούς κύκλους....
    Βλάβες στην πανίδα της Ελλάδας προκαλούν οι κηνυγοί.
    Όταν θα έχετε στοιχεία και για τις βλάβες που τυχόν προκαλεσαν τα μινκ ελάτε να τα παραθέσετε. Μέχρι τώρα αναπαράγετε οτι έχετε ακούσει στην τηλεόραση..
    Και ναι, έχει σημασιά πώς θα πεθάνεις. Άλλο να πεθάνεις ελεύθερος και άλλο απο ηλεκτροπληξία στην φάρμα του σφαγέα για να γίνεις παλτό.
    Δεν δικαιούται μόνο ο άνθρωπος να ζήσει και να πεθάνει με αξιοπρέπεια.
    Να καταργηθεί η άχρηστη βιομηχανία γούνας.
    Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν χρήματα για να διοριστούν καθηγητές στα σχολεία και χρηματοδοτούνται οι γουναράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gia pes mas re file o anthrwpos stin arxaiotita pws epibiwne ...den skotwne? den forouse dermata ktl?

    mallon esu anaparageis apo tous dikous sou....

    kai tha ithela polu na dw kai tin diatrofi sou sun tis allis..... pera apo tis aerologies pou mas aradiazetai oloi oi oikologoi....

    Episis aktivismo tha ithela na dw kai se periptwsis opws tis BP sto mexico oxi se aplous anthrwpous pou emenduoun gia na zisoun , kai eseis polu apla katastrefetai tous kopous mias zwis.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gia ela stin perioxi na deis ti zimies exoune prokalesei esy o parapaw k ta leme meta....den borei kaneis vlakas oikologos na katalavei oti ta zwakia auta einai ektrofiou....k an ta vgaleis eksw to mono pou prokaloun einia katastrofes gt einai sarkofaga....kane mia volta sta xwria na deis ti katastrofes exoune kati....ANTE MATHAMAI OLOI OIKOLOGOI KSAFNIKA!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτον είμαι vegan, αφού ρωτάς για την διατροφή μου.
    Δεύτερον, ο άνθρωπος έκανε πολλά απο την αρχαιότητα. Είχε δούλους για παράδειγμα. Τώρα πια όχι. Υπάρχει κάτι που λέγεται εξέλιξη άρα μη μου φέρνεις τις συνήθειες των αρχαίων ως παράδειγμα.
    Τρίτον, γίνονται δράσεις για πολλά θέματα, άσχετο που εσύ δεν συμμετέχεις.
    Τέταρτον, θα πρέπει να λυπηθώ για τους κόπους μιας ζωής και του μεγαλέμπορου ναρκωτικών?
    Του διακινητή παιδικής πορνογραφίας και γενικά του κάθε εγκληματία?
    Όχι φίλε μου. Όσο ανήθικο είναι να γίνεις εσύ παλτό άλλο τόσο είναι και για το μινκ.
    Προσπάθησε να εξελίξεις λίγο την σκέψη σου. Ο Ντα Βίντσι το έκανε αιώνες πριν.
    Αμφισβήτησε λίγο ο,τι σου μάθανε. Δεν πάει μπροστά η κοινωνία μας αλλιώς

    Ο διευθυντής της BP είχε κάνει επίσης επένδυση ζωής...δεν τον λυπάσαι τον κακομοίρη? Μόνο το φτωχαδάκι με τα 50.000 μινκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mou gugrineis twra kati paranomo apodedeigmena me auto? kata sunepeia ginontai kai oi oikologio paranomoi me auti tous tin praksi.....

    i ekseliksi dld twn pragmatwn einai na trww maroulia ? prepei na min eiste katholou kala...

    oso gia ton an paei mprosta i koinwnia egw lew...--AUTA MAS FAGANE!!!!

    gia tin BP mallon den me katalabes - an k den to perimena - , k gia ta 50000 ming pou les....den ksereis pws ksekinise autos o anthrwpos k ti kopous ekane...
    thes na mas peis kai ti epaggelesai gia na exoume pliri "oikologiki" eikona?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκπαιδευτικός είμαι. Εντάξει, είσαι σωστός και άξιος σε αυτά που λες. Αφού αυτά μας ''φάγανε'' βρήκαμε ποιόν θα κατηγορήσουμε για την κατρακύλα της ανθρωπότητας, για το χρέος του τρίτου κόσμου, την απανθρωπιά και όλα τα δεινά : τους ακτιβιστές.
    Είμαι σίγουρη οτι πολλοί εγκληματίες έχουν ξεκινήσει απο χαμηλά και με τεράστιο κόπο έφτιαξαν περιουσίες σκοτώνοντας , όπως ο φίλος σου ο γουναράς. Κρίμα είναι....
    Τέλος πάντων...δεν βγάζει πουθενά αυτή η συζήτηση.
    Πάω να φάω κάτι μαρούλια. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απάντηση στο μήνυμα ανώνυμου:
    "....oxi se aplous anthrwpous pou emenduoun gia na zisoun , kai eseis polu apla katastrefetai tous kopous mias zwis.....


    Δεν πειράζει. Να πτωχεύσουν. Μου έγιναν όλοι πάμπλουτοι, σκοτώνοντας τα αδέρφια μας. Τι αδέρφια δηλαδή, είναι πολλά περισσότερα. Ένα τίποτα θα ήταν ο άνθρωπος χωρίς την ύπαρξη των ζώων. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο άνθρωπος επηρεαζόταν από τα ζώα κι ενίοτε τα ζώα αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τον άνθρωπο.

    Όποιος δεν σέβεται τη ζωή τους λοιπόν, αξίζει τα πιο μεγάλα δεινά. Όπως λέει κι ο Πυθαγόρας: "..αυτός που σπέρνει το σπόρο του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη."

    Όσο για την επιβίωση στην αρχαιότητα που λες, ναι, οι πολλοί σκότωναν (όπως σήμερα οι πολλοί τρώνε τα ζώα, θεωρόντας το απαραίτητο για τον οργανισμό τους). Οι λίγοι όμως, αυτοί μωρέ, που βλέπεις παντού τα αγάλματά τους και τους αποκαλείς σοφούς, είχαν άλλη αντίληψη. Η ζωή τους δεν εξαρτιόταν από τον πόνο και θάνατο των ζώων, αντίθετα πάντα φώναζαν για ειρηνική συμβίωση. Όπως φωνάζουν σήμερα οι χορτοφάγοι και οι vegan.
    Ο κοινός άνθρωπος όμως, κουβαλάει τον κοινό νου, ο οποίος νομίζει είναι πλήρης και δεν χωράει τίποτα καινούριο. Ο κοινός άνθρωπος έχει υπνωτιστεί από τις κοινές π@π@ριές που τον κερνούν καθημερινά τα ΜΜΕ και δεν λέει να ξεκολλήσει. Κι ο κοινός άνθρωπος όχι μόνο είναι συνεργός στις μεγαλύτερες καταστροφές του πλανήτη, αλλά συγχρόνως αυτοκαταστρέφεται, αφού δημιουργεί 1000 είδη καρκίνων και άλλων ασθενειών στον εαυτό του..

    Καλά έκανες, πάντως που ανέφερες για τα σκοτωμένα ζώα. Είναι λυπηρό πραγματικά. Οι ακτιβιστές οφείλουν να είναι πιο καλά οργανωμένοι και να σώζουν στην κυριολεξία τα ζώα, αν θέλουν να μιλούν για ζωοφιλία και όχι απλά (αντιδραστική-) αναρχία.

    (Δεν συνηθίζω να σχολιάζω ανώνυμα, αλλά εφόσον ο συνομιλητής αρέσκεται στην ανωνυμία, δεν έχω άλλη επιλογή. Α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μπράβο στα παιδιά που το έκαναν!!! τα ζώα πρέπει να ειναι ελεύθερα, όχι σε κλουβιά και η γούνα ανήκει μόνο σε αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ σε όλα με τον τελευταίο. Πώς να σώσουν όμως 50.000 μινκ?
    Ούτως ή άλλως αυτά ξεγραμμένα ήταν, τώρα κάποια θα επιβιώσουν. Σίγουρα είναι λυπηρό που πολλά σκοτώθηκαν αλλά με δεδομένες τις συνθήκες δεν γίνεται κάτι καλύτερο.
    Και όσο για την ''οικολογική καταστροφή''....αρκετά με την υποκρισία κάποιων.
    Οι κηνυγοί έχουν ξεπαστρέψει την πανίδα στην Ελλάδα, ο άνθρωπος καταστρέφει καθημερίνά το περιβάλλον και ξαφνικά εξαγριώθηκαν για την ''τεράστια καταστροφή'' που προκάλεσαν τα μινκ.
    Τέλος πάντων, αυτά απο εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με όσα έχω διαβάσει δηλαδή, οι οικολόγοι παραπάνω μας λένε ότι είναι οι σύγχρονοι "Πυθαγόρες" τις σημερινής εποχής.... Μπράβο παιδιά με την νοοτροπία σας ....ΕΣΕΙΣ είστε αυτοί που θα σώσετε τον κόσμο΄... τέτοια άτομα χρειαζόμαστε, αυτοκαταστροφικά , να κρύβονται πίσω από την "κουκούλα" και τις μάσκες , γιατι για τέτοιους αναρχικούς και άχρηστους πρόκειται η οποίοι μν μπορώντας να μεγαλουργήσουν στη ζωή τους επιλέγουν αυτόν τον δρόμο και φθονούν άλλους πίσω από τη μάσκα του οικολόγου...ΜΠΡΑΒΟ!!!

    Αλίμονο λοιπόν στις νοοτροπίες καταστροφής του διπλανού μας και της ισοπέδωσης!!!

    Όσον αφορά τον φίλο που μου αναφέρει ιστορίες αγαλμάτων, δεν νομίζω ότι οι Αρχαίοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΟΦΟΊ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΖΩΩΝ -ΑΝΘΡΩΠΩΝ, μη τρελαθούμε και μη διαστρεβλώνουμε την αλήθεια... Ο άνθρωπος ΠΑΝΤΑ κυνηγούσε για τροφή , Πάντα σκότωνε για ένδυση, όπως και όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

    Ακόμα και ο Χριστός κρέας έτρωγε!!!!!!!!!! αν το πάμε αλλού το θέμα.

    Τελειώνοντας με τις ψεύτικες οικολογικές σας συνειδήσεις, όλοι εσείς οι ψευτο-ιδεολόγοι.... είμαι σίγουρος ότι τηρείται το πρωτόκολλό και κάνετε απόλυτα οικολογική ζωη....... ΑΠΟΛΥΤΑ

    Συγχαρητήρια, για όσα έχετε πετύχει, είστε άξιοι της μοίρας σας...... καλή συνέχεια στην γυάλινη ζωή σας και στην διαμονή στο ροζ συννεφάκι πάνω στο οποίο διαμένετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχεις δίκιο..Μετά από τόσο καιρό ανακάλυψα τον ψευτικο μανδύα του οικολόγου που κυκλοφορούσα..Λες και δεχομαι σαν "παιδακι" την ταμπελα του "οικολόγου".Με έχεις αποστομώσει με όλα αυτά που γράφεις και σκέφτομαι να ξεκινήσω από αυριο κατανάλωση κρέατος που είχα κόψει ως "αμαρτωλός" (έτσι δεν θα με έλεγες παπαδοπατέρα??)
    ξεκινώντας από...εσένα. Γιατί εγώ έτσι δέχομαι μόνο την κατανάλωση κρέατος.Αντέ όλοι οι μ@λ@κες μαζευτηκαν παρέα. Λύσε πρώτα τις αυταπάτες που έχεις με το "θείο βρέφος" για να μην σου πω καλυτερα που γραφω το τι έτρωγε ο Χριστός..Από την αρχή της ιστορίας του ανθρωπος σε πάρα πολλές κοινωνίες ήταν αποκλειστικά φυτοφάγος.Ακόμα και πάρα πολλές κρεοφάγικές κοινωνίες (όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι των ινδιάνων) είχαν ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ στην φύση και τα ζώα και τα αντιλαμβανόντουσαν ως αδέρφια τους.(αλλά που να ασχοληθείς εσύ με αυτά,ε παπαδοπαίδι??)Τουλάχιστον πέθαναν με την ΓΟΥΝΑ τους Μr. Ξερόλα που μας προβάλλεις τον Χριστο ως "αυθεντία" διατροφικών επιλογών.Λες και είναι φυσικο να κυκλοφορεί η "θείτσα σου" στο κωλονάκι για να "επιβιώσει".Έχει σηκώσει μπουνάτσα βλέπεις τώρα τελευταια...Γ@μήσανε όλοι οι νυκοκυραίοι το περιβάλλον της Καστοριάς και αρχίσανε τις "κλάψες" τώρα..Μήπως το "αγόρι" που είχε την επιχείρηση ήταν και γόνος εργατικής οικογένειας και το παρουσιάζουν ως φτωχόπαιδο??και εσύ τα αναπαράγεις ως γνήσιος τηλεναρκομανής!Αλλά βέβαια αν ανάλυση σου φτάνει μέχρι την κρεοφαγία του \Χριστού,που να καταλάβεις...Θέλω ρε καθίκια(ναι όλοι εσεις που κόπτεστε ξαφνικά για το οικοσύστημα της Καστοριας) έστω και για μία φορά να τραβήξετε τα μισα απ'οσα τραβάνε αυτά τα ζώα που τα γδέρνουν ζωντανά.και μέτα ελάτε να μου μιλήσετε για "φύση".Μήπως σας φάγανε και τις κότες που ούτως η άλλως για σφαγή τις είχατε?? Κι αυτό καταστροφή είναι ρε βλάχοι??Έστω κι ένα να επιβιώσει απο την στιγμή που δεν θα καταλήξει γούνα και θα ΖΕΙ είναι απίστευτα τα οφέλη αυτής της κίνησης..Γ@μ@τε τόσα χρόνια την φύση "παρα φύσιν" και ξαφνικά ο μέσος βλάκας έλληνας έχει τα μούτρα της Μαρθας Βουρτση λόγω του "εσωτερικού εχρθρού",των μινκ παρακαλώ??!!Μήπως φταίνε τα μινκ και για την κρίση για να το ξέρουμε δηλαδή??Επίσης κάτι τελευταιο¨: οι αρχιαι έλληνες σοφοί μιλούσαν όντως για ειρηνική συμβίωση ζώων/ανθρώπων.Έχεις δίκιο. Τι το "ανθρωπινο" συναντας στα γουναράδικα και στα σφαγεία δεν μας έχει πει ακόμα..Άντε ανθρωπομορφα κτήνη του κερατά.Απλά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο Αινσταιν "περι ανθρώπινης βλακείας".Α,για να μην ξεχνιόμαστε. Κι αυτός (Αινσταιν) χοτοφάγος ήτανε. Μήπως ήταν κι αυτός ψευτο-οικολόγος?? Για να καταλάβω δηλαδή...

    Το πάθος για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    Είναι δυνατότερο απ'όλα τα ΚΛΟΥΒΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευτυχώς που πρόλαβες και του απάντησες του π@π@ρ@, ρε φίλε. Πραγματικά δεν είχα άλλη δύναμη να μιλήσω με αξιοπρέπεια. Ειδικά εκεί που είπε για το Χριστούλη ήθελα να ξεράσω, πραγματικά. Η σιγουριά του ειδικά (βλ !!!!!) με τρελαίνει. Σε κάποιο σημείο απλά παύει να υπάρχει η συζήτηση, αφού ο συνομιλητής βρίσκεται σε άλλα κύματα, άλλο κόσμο, στις ψευδαισθήσεις που του δημιούργησαν κι απλά δε θα ελευθερωθεί ποτέ, με την δικαιολογία: "Αφού όλοι αυτό κάνουν. Αυτό είπαν στις ειδήσεις. Ο γιατρός λέει πως γίνεται". Μόνο οίκτο νιώθω πλέον για όλους τους αδύναμους (στο μυαλό), μιλώ και για συγγενείς μου (εξ'αίματος) και για όποιον δεν αναζητεί την γνώση και τη σοφία. Το χειρότερο όμως είναι ότι χλευάζει κιόλας, δίχως να έχει πλήρη επίγνωση του τι λέει, δίχως να έχει διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο σοβαρό να ξεστραβωθεί.
    Απλά δεν αγαπά τον εαυτό του και δεν μπορεί να αγαπήσει και κανέναν.. Τέλος.

    Υ.Γ. Πάω να τσακίσω κανα παϊδάκι. χαααααα.
    Ρε τον βλάκα.. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν ρε να συχνάζουν σε ιστοσελίδα με το όνομα veganizzer σαρκοφάγοι σαν εσένα, ρεεεεε; Α, ναι, δεν ξέρεις τι σημαίνει vegan, ε; Αν έχει απομείνει μια στάλα μυαλουδάκι κι έχεις έστω την περιέργεια, κάνε μια βόλτα.. google -> vegan . Ίσως καταλάβεις κάτι λίγα.

    Πω πω, φιλαράκια, γέλασα πολύ σήμερα. ααχχχχ

    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ektos apo Puthagores, oikologoi, sofoi kai Ainstain eiste kai psuxologoi kai exete katalabei kai tin psuxologia mas (sun oti eimaste Xristianoi) xaxaxaxaxaxaaxaxa!!!

    Apisteuto!!!!! MPRABO

    Eiste to idio enoxoi me tous koukouloforous pou spane mia Mercentes ...epeidi einai Mercentes.... !!!!
    Mexri ekei ftanei to mualoudaki sas , xwria oti ermineuetai ta pragmata OPWS eseis thelete (ta peri Xristou lew)

    Den tha kathisw na grapsw skeftomai kai grafw gia deilous.....oneiroparmenous rompen twn daswn!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. esy o vlakas pou eisai ekpaideutikos exeis na kaneis me paidia i eisai sta xartia....gt an exeis na kaneis me paidia e tote eisai epikindinos gia tin koinwnia!!!!!!k min ksexnas i mama sou efage kreas apo ton baba sou gia na eisai auti tin stigmi se auton ton kosmo!!!!!!!!GIDI E GIDI.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. k an thes na eisai k plirws enimerwmenws rwta k kapoion viologo k kapoion perivantologo na sou eksigisei tis sinepeies autis tis vlakeias!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. nai malakes ta afhsate katastrefoun ta panta tros ta panta ormane se an8ropous kai tous dagonoun gt dn exoun na fane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μας έχετε πρήξει με την διαπίστωσή σας ότι δεν είμαστε οικολόγοι!
    Προσωπικά μ αφήνει αδιάφορο η σωτηρία της οικολογία σας αν είναι να στηρίζεται στη φρίκη! Μας έχετε πρήξει επίσης με το τι έκανε ο άνθρωπος όταν άρχισε να υπάρχει!
    Και σταματήστε να ρίχνετε φταίξιμο σ αυτούς που ελευθέρωσαν τα ζώα για τις συνέπειες….! Οι φταίχτες είναι οι εκτροφείς! Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της πανίδας! Τα ζώα έπρεπε να ελευθερωθούν, για να γλιτώσουν από την κόλασή σας έστω και πεθαίνοντας έστω και σκοτώνοντας! Εσείς είστε οι συντηρητές της κόλασης εσείς θα έπρεπε να λογοδοτείτε!
    Εσείς είστε το κακό συναπάντημα! Μην φορτώνετε τα εγκλήματά σας σ αυτούς!

    ***************
    Φαντάσου τους καστοριανούς στα χρόνια της δουλείας. Τα ίδια ακριβώς θα έλεγαν εναντίον της απελευθέρωσης των μαύρων!

    Θάνος
    https://www.facebook.com/profile.php?id=1260615397#!/thanos.thonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ορμούν στους Γερμανούς φρουρούς. Τους αφοπλίζουν. Οχυρώνονται στο Κρεματόριο με τα λίγα όπλα που διαθέτουν και αναμένουν τους συντρόφους τους να κινηθούν.

    Η ομάδα στο Κρεματόριο ΙΙ κινείται άμεσα στους πρώτους πυροβολισμούς. Ο επικεφαλής των Γερμανών και ένας στρατιώτης πετιούνται ζωντανοί στους φούρνους. Ένας άλλος στρατιώτης ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου. Η μάχη όμως αποδεικνύεται άνιση. Οι κρατούμενοι για να γλιτώσουν ανατινάζουν ένα διπλανό κρεματόριο και διαφεύγουν στο δάσος. Οι περισσότεροι πέφτουν ηρωικά κάτω από βροχή σφαιρών. Κάποιοι άλλοι οχυρώνονται σε έναν αχυρώνα, όπου τα Ες Ες τούς καίνε ζωντανούς. Σε λίγες ώρες τα πάντα έχουν ηρεμήσει.
    «Έστω κι διά ολίγα λεπτά ευρέθησαν ελεύθεροι», αφηγείται ο διασωθείς Μαρσέλ Νατζαρή από τη Θεσσαλονίκη
    http://hellas1940.blogspot.com/2010/06/blog-post_9226.html

    ----------

    Άραγε καταδικάστηκε η παραπάνω ενέργεια από πολίτες και ΜΚΟ;
    Πρώτον γιατί αφαίρεσαν την ζωή αυτών που τους επέβλεπαν, δεύτερον γιατί θα κινδύνευε η πανίδα και η χλωρίδα της περιοχής, γιατί θα έτρωγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, και τρίτον γιατί δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον το οποίο ήταν εχθρικό και θα πέθαιναν.

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε παιδια ο ανθρωπος στην αρχαιοτητα φορουσε δερματα και γουνες γιατι του χρειζονταν...ηταν κατι αναγκαιο για την επιβιωση του..ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΓΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΥΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΡΟΥΧΑ....ΔΛΔ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...... αυτη η ενεργεια των εν λογω οικολογων για μενα απλα χρειαζοταν καποια καλυτερη οργανωση....δλδ να μην αμολυθουν ολα εκειπανω και να πεθανουν απο πεινα βεβαια και απο αλλους παραγοντες,δλδ τα εσωσαν απο ηλεκτροπληξια που λενε για να πεθανουν απο πεινα και χιλια δυο....δλδ ειτε ετσι ειτε αλλιως πεθαναν τα καημενα.....δε ξερω δλδ κατα ποσο εξυπνο ηταν ολο αυτο εκ μερους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή