Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ενώ τα άγρια πουλιά διανύουν ακόμα την περίοδο που ο κάθε παλαβός κυνηγός πάει με την ευλογία της πολιτείας και τα κατεβάζει στα καλά καθούμενα,  ένα άλλο χόμπυ έρχεται στην πόλη μας για να προωθήσει ακόμα περισσότερο το βασανισμό των ζώων που τόσο έχουμε θαυμάσει για την ικανότητα τους να πετάνε, και τόσο πολύ έχουμε εξευτελιστεί  ως είδος για την εξουσιαστική συμπεριφορά μας κλείνοντας τα σε κλουβιά. «Δεν μπορώ να πετάξω; Δεν θα πετάξει κανείς».

Εκτροφείς αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στις 5-7 του Νοέμβρη στο Παλιό Τελωνείο των Χανίων για να εκθέσουν τα πουλιά τους και να διαγωνιστούν για την ανάδειξη του «καλύτερου» με βάση το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα, το σχέδιο και ότι άλλη τεχνική αυθαιρεσία τους έρθει στο κεφάλι. Στο πλευρό του «χρυσοί» χορηγοί, χορηγοί έκθεσης, χορηγοί pet shop, και χορηγοί επικοινωνίας τοπικά Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης  που κατά τα άλλα εκφράζουν ευαισθησίες σε σχέση με τα ζώα. Όποτε τους έρθει και για όποια ζώα τους έρθει.

Οι διοργανωτές, ο Παγκρήτιος Όμιλος Καναρινόφιλων  και η Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία,  αυτοαποκαλούμενοι «φίλοι» των πουλιών, λένε ότι αφού γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία δεν μπορούν να ζήσουν ελεύθερα. Δεν εξηγούν όμως γιατί αυτό συνεπάγεται ότι δεν θέλουν να πετάξουν. Γιατί σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίζουν να τα εκτρέφουν ώστε να κρατούν αιχμάλωτους τους απογόνους τους.  Η΄από πού κι ως πού τους επιτρέπουν και τους ενθαρρύνουν θεατές, κριτές και χορηγοί να τα εκθέτουν σαν αντικείμενα. Σαν να είναι έργα τέχνης και αυτοί οι καλλιτέχνες – δημιουργοί τους. Δημιουργός τους είναι η φύση. Αυτοί το μόνο που έκαναν είναι να αποξενώσουν γενιές και γενιές από το περιβάλλον τους, μαδώντας την ελευθερία τους και τις φυσικές τους συμπεριφορές.

14ος  Παγκρήτιος Διαγωνισμός Πτηνών Συντροφιάς. Μαζική έκθεση της ζωής απομονωνόμενης για πάντα σε κλουβί. Διαγωνισμός για την «καθαρότητα» των χαρακτηριστικών του είδους. Προώθηση της ιδιοκτησίας και αντικειμενοποίησης της ζωής.Επίθεση στη συντροφικότητα και στην αλληλεγγύη των ειδών.  


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 12:30 μ.μ.

 ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου